Májusi virágkavalkád

Rendhagyó tavaszi séta a Budai Arborétumban

Időpontok:

Legközelebb tavasszal...

Bódító illatú orgona- és császárfaliget, pünkösdi rózsák, fehérlő és pirosló hatalmas gesztenyevirágzatok, sziklakertek és örökzöldek, buja zöld és tarka lombok:

A tavasz a szépség diadalmas áradása. 

A csodás színek és illatok, virágba borult fák, különös örökzöldek között csatangolva magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait. Buda leggazdagabb növénygyűjteménye májusban is varázslatos. 

A Gellért-hegy meleg déli lankáin kétszáz évvel ezelőtt szőlősgazdák művelték földjeiket békésen. A változás, ami azóta itt történt, magáért beszél.

Tartsanak velünk erre a különleges sétára, a város zöld oázisába!

Ismert és ismeretlen, megszokott és különleges növények elképesztő változatossága fogad minket, miközben felfedezzük az arborétum titkait és történetét. A suhogó lombok között meglátogatjuk a legidősebb, 120 éves fákat. Őket, akiknek saját története van.

Az erdős és ligetes sétányok mellett nagy múltú épületek húzódnak, hiszen a Budai Arborétum a Szent István Egyetem oktatási területe. Maguk az épületek is értéket képviselnek, sőt, kincseket rejtenek.

Kíváncsiak rá? Megmutatjuk. Szarvasy Eszter tájépítész kiváló szakvezetéssel ismertet meg bennünket a fák, bokrok, virágok rejtelmeivel, kultúrtörténeti hátterével.

Erre a sétára jelenleg nincs kijelölt időpontunk. Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.