MINISZOBROK BUDAI SÉTÁJA

SZOBORBA FARAGOTT REJTÉLYEK

Időpontok:   

július 5. péntek 16.00 óra

július 13. szombat 16.00 óra


Vajon hány miniszobor fér bele egy sétába? Lehet, hogy több, mint negyven???

De hogy hol rejtőzik ennyi miniszobor Budapesten? Kutassunk a térplasztikák kalandos titkai után és ismerjük meg izgalmas történetüket, miközben felfedezzük a város ismeretlen arcát.

Mi lehet egy miniszobor funkciója? Meg tudjuk-e fejteni a mini műemlékek helyszínválasztásának titkát? Melyik külföldi városokban van párja a Duna-parti szobroknak? Ki volt a legelső rejtélyes gerillaszobrász, aki még Kolodko Mihály előtt helyezett el szobrot titokban Budapesten? És egyáltalán, bele lehet egy miniszoborba sűríteni annyi mondanivalót, mint nagyobb társaikba?

Mesélünk a legkisebbekről és a legnagyobbakról, szobrok és domborművek különös rekordjairól és utánajárunk, milyen szerepet töltenek be az egyre szaporodó apró alkotások Budapest szobrai, emlékművei és zsánerszobrai között. Hiszen nem a szobornak van helye, hanem a helynek van szobra…

Főkukac, Szomorú tank, Rubik-kocka, Kutyák, Lecsó, Mekk Mester, Esernyő, Lufikutya és még sok-sok rejtett és kalandos apró szobor vár arra, hogy sétánk során felfedezzük őket. Megmosolyogtató, elgondolkodtató, és sokszor a vártnál is jobban elrejtett miniszobrok nyomába eredünk azokkal, akik velünk sétálnak.

A sétát Beer Zsófi idegenvezető vezeti.

+   A séta időtartama kb. 2,5 óra

+   Ezen a programon többet sétálunk, mint máskor! A jelentkezéskor vedd figyelembe, hogy a  megtett táv kürülbelül 4 km lesz! (Más sétákon a táv 1,5-2 km). Csak kényelmes cipőben gyere!

+  A szobrok kis méretűek, de a programunk tartalmát elsősorban felnőttek számára dolgoztuk ki.

+  A találkozás helyszíne: Döbrentei tér, Erzsébet királyné szobránál

+  Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.

+  A séta végpontja  a Széll Kálmán téren lesz.

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet. A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt. 

Csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.