RÉGI KOROK, RÉGI KERTEK

SZŐLŐ, KERT, KŐCSIPKÉK. KÖZÉPKORI ÉLET A BUDAI VÁRBAN

Időpont:

FIGYELEM! A séta a korábban meghirdetett június 29. szombat 10.00 órai időpontban ELMARAD!

Évszázadok során a várost körülvevő kultúrtáj ugyanúgy megváltozott, mint kiskertünk színes virágai. 

Mikor kerültek ide azok a növények, melyek a mai napig megszínesítik életünket?

Vajon a középkor embere is láthatta a tarka virágok kavalkádját, amelyben mi, mai emberek gyönyörködhetünk?

Időutazáson veszünk részt: a zöldellő lombú fák, színes virágok és gótikus épületmaradványok között visszasétálunk a Budai Várnegyed középkorába, a kőcsipkés ódon múltba, amikor a törökök még távoli, ismeretlen népnek számítottak.

Lakóépületek árulkodó homlokzatain és rejtett kapualjakban kutatunk a gótikus építészet korának ritka és talányos emlékei után, miközben megkíséreljük felfedni titkaikat.

Régi bástyákon és kis utcákon barangolva megidézzük a letűnt évszázadok mindennapjait és a hajdani élet titokzatos emlékeit, gondolatban visszatérve az elfeledett régi időkbe, amikor a hétköznapi emberek életéhez szorosan hozzátartozott a szőlő és a bor.

A sétát Szarvasy Eszter idegenvezető vezeti. 

  •  A séta időtartama kb. 2 óra
  • A találkozás helyszíne: a Bécsi kapu külső oldalán, a zászlónál
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik, lehetőség szerint higiénikus körülmények között. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • Fontos számunkra, hogy a sétáinkon mindenki biztonságban érezze magát. Jelenlegi különleges szabályaink itt olvashatók.
  • A séta végpontja várhatóan a Bécsi kapu téren lesz.

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet. A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.  

Csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.