Szecessziós kincsvadászat a Belvárosban

Új stílus születése a város bölcsőjében

Időpontok: Amint lehetséges...


Harmónia, ritmus, kompozíció - a szecesszió játékos, hullámzó, színpompás elemei úgy fonódnak össze az épületeken, mint egy szimfónia hangjai. Hiszen a nagy német költő, Goethe is tudta:

"Az építészet megfagyott zene."

Jöjjenek velünk, álljunk meg egy percre a nagyváros forgatagában! Látogassuk meg a leggyönyörűbb, eldugott évszázados boltokat! 

Tekintsünk fel sóvárogva a különleges homlokzatokra, a gazdag múltra emlékeztető, színekben tobzódó épületekre: a Belvárosban Budapest múlt századi, páratlan és utolérhetetlen építészeti virágzásának lenyomatait láthatjuk.

Az utcákon járva, a régi házak belső udvaraiban és a múlt századi boltokban megérthetjük a régi városrész elképesztő fejlődését, miközben felfedezzük a magyar szecessziós építészet egyedi és sajátos arculatát.

Képzeletünkben velünk sétál derűsen és elégedetten a két jó barát és üzlettárs, akik egyszerre mondtak igent a nyugati haladásra és a magyar kultúra megőrzésére: a magyar szecesszió megteremtőjeként számon tartott Lechner Ödön építész, valamint a kortársai által egyszerűen csak "a legnagyobb magyar fazekasként".emlegetett Zsolnai Vilmos kerámiaművész.

A séta vezetője: Szarvasy Eszter

Erre a sétára jelenleg nincs kijelölt időpontunk. Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.