Szecessziós kincsvadászat a Belvárosban

Új stílus születése a város bölcsőjében

Időpont:

hamarosan...

Harmónia, ritmus, kompozíció - a szecesszió játékos, hullámzó, színpompás elemei úgy fonódnak össze az épületeken, mint egy szimfónia hangjai. Hiszen a nagy német költő, Goethe is tudta:

"Az építészet megfagyott zene."

Jöjjenek velünk, álljunk meg egy percre a nagyváros forgatagában! Látogassuk meg a káprázatos palotákat és a leggyönyörűbb, rejtett évszázados boltokat! 

Tekintsünk fel sóvárogva a különleges homlokzatokra, a gazdag múltra emlékeztető, színekben tobzódó épületekre: a Belvárosban Budapest múlt századi, páratlan és utolérhetetlen építészeti virágzásának lenyomatait láthatjuk.

Az utcákon járva, a régi házak belső udvaraiban és a múlt századi boltokban megérthetjük a régi városrész elképesztő fejlődését, miközben felfedezzük a magyar szecessziós építészet egyedi és sajátos arculatát.

Képzeletünkben velünk sétál derűsen és elégedetten a két jó barát és üzlettárs, akik egyszerre mondtak igent a nyugati haladásra és a magyar kultúra megőrzésére: a magyar szecessziós építészet megteremtője, Lechner Ödön építész, valamint a kortársai által egyszerűen csak "a legnagyobb magyar fazekasként" emlegetett Zsolnay Vilmos kerámiaművész.

A séta vezetője: Szarvasy Eszter idegenvezető, tájépítész.

  • A séta időtartama: kb 3 óra
  • A találkozás helyszíne: A Ferenciek terén a templom előtt
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • Fontos számunkra, hogy a sétáinkon mindenki biztonságban érezze magát. Jelenlegi különleges szabályaink itt olvashatók.
  • A séta végpontja az Szervita téren lesz.

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet.

A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.


Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.