BÁMULATOS BAZILIKA, ORGONAKONCERTTEL

KÜLÖNLEGES SÉTA TÖRTÉNELEMMEL, ÉPÍTÉSZETTEL ÉS ZENÉVEL 

Időpont:

augusztus 17. szombat 11.00 óra

Budapest legnagyobb egyházi épülete, a Szent István Bazilika minden nap ezernyi turista találkozóhelye volt. De vajon ismerjük-e mi is, akik itt élünk a közelében?


Ezen az egyedi sétán a hatalmas templomot körbejárjuk kívülről és belülről. Megcsodáljuk és elemezzük az építészeti részleteket és olyan híres művészek alkotásait, mint Benczúr Gyula, Lotz Károly, Than Mór, Róth Miksa, Stróbl Alajos, vagy Fadrusz János.

A lenyűgöző templom a magyar szentek pantheonja és a magyar államiság legfontosabb ereklyéjének otthona. Misztikus legendák és valódi történelem rejtőzik a gondolatban életre keltett művészi alkotások mögött.

A séta végén Virágh András Gábor orgonaművész 15 perces orgonakoncertjét hallgathatjuk meg Magyarország egyik legszebb hangú orgonáján!


A sétát Szarvasy Eszter idegenvezető  vezeti. 

  • A séta időtartama kb. 2,5 óra.
  • A találkozás helyszíne: a Szent István Bazilika előtt.
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik.
  • + költség: 1500 Ft egységes belépődíj  a helyszínen
  • A séta végpontja a Szent István Bazilikában lesz.
  • A  séta nem tartalmazza a kincstár és a torony meglátogatását.

SÉTA EXTRA!!!  

Erre a sétára nem lehet beváltani a Sétautalványokat és a Törzsvendég-kártya ingyenes 5. sétát!!!

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet. A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.

 Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.