Szecessziós kincsvadászat a Lipótvárosban

ELMÚLT IDŐK SZENVEDÉLYES ÉPÍTÉSZEI NYOMÁBAN 

FINOM FRISSÍTŐVEL EGY PAZAR PANORÁMATERASZON


Időpont:

hamarosan...

Szertelen hajlékony vonalak, hullámzó dekoráció, varázslatos magyaros díszítőelemek, kovácsoltvas és kerámia - a múlt századforduló szárnyaló fantáziájú építészei remekműveket alkottak. Kiindulópontunk a Szent István tér, ahonnan a historizmusból az új stílus felé sétálunk térben és időben. Pár lépésre innen lakott Lechner Ödön, a magyar szecessziós építészet megteremtője, aki egy szép napon kijelentette: ,,Nem tartom művészi feladatnak más korok stílusának rekonstruálását." A kiváló mester ettől kezdve egész életét az "új magyar építészet" és a "magyar formanyelv" megteremtésének szentelte.

Hogyan ismerhetjük fel a szecesszió jeleit egy épületen?

Hogyan lett egy mállott homlokzatú pesti bérpalotából mesebeli elvarázsolt kastély?  

Utunk során ismertetőjegyeket és megfejtésre váró kódokat kutatva tanúi lehetünk a modern építészet első útkeresésének. Láthatjuk majd a Postatakarékpénztár teljesen eredeti, fantáziadús és harmonikus épületét is, amely Lechner Ödön építészetének csúcsa és összefoglalója. 

A séta végül egy különleges tetőterasz meglátogatásával zárul, ahonnan rácsodálkozhatunk a magyaros szecesszió zseniális építészének színes és meglepő tetődekorációira, háttérben Budapest elképesztő panorámájával, kezünkben egy finom frissítő limonádéval.

Tartsanak velünk egy valódi időutazásra, hiszen  a szecesszió sokkal több, mint építészet!

A séta vezetője: Szarvasy Eszter idegenvezető, tájépítész


  • A séta időtartama kb.  2,5 óra.
  • A találkozás helyszíne: a Szent István tér és a Sas utca sarkán
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik.
  • A séta végpontja a Hold utcában lesz.

A sétára a Sétanaptárban lehet jelentkezni. A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.

 Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.