Szecessziós pompa a pesti villanegyedben Schiffer-villa

A Schiffer-villa megtekintésével

Időpont: 

Sajnos a Schiffer villa jelenleg nem látogatható. Amint lehetséges, indulunk!

Kifinomult ízlés, stílusos elegancia, értő gazdagság.

A Liget szomszédságában, árnyat adó gesztenyefák sorfalai között visszasétálunk Budapest csillogó aranykorába. Az elfeledett, fényűző múltba, amikor a város szélén, a kertek között jómódú polgárok tűntek fel ismert építészek és élénk képzeletű művészek társaságában, akiknek ötletei nyomán pár év alatt Pest legragyogóbb villái emelkedtek ki a semmiből.

Csak a legbátrabbak választották a szecessziót.

Az új, merész és lázadó stílust, amely hirtelen maga mögé utasította a szelíden harmonikus reneszánsz, az ünnepélyes barokk vagy a kiegyensúlyozott klasszicizmus értékeit.

Az új művészeti áramlat új modellt választott magának: a burjánzó természetet, amelynek hullámzó ritmusából a találékony művészek inspirációt merítettek. Kígyózó vonalak, átszellemült spirálisok, misztikus virágok, pazarul organikus díszítmények lepték el a házak homlokzatát, előtereit, lépcsőházát - minden épület egységes műalkotássá vált.

Mi a különbség a brit, a belga, a francia, az osztrák vagy a magyar szecesszió között?

A Fasorban sétálva könnyű észrevenni, hogy a múlt századforduló tehetős megrendelői és leleményes művészei az új stílus ezer arcát mutatják be nekünk.

A séta végén sűrű lombú fák mögött rejtőző dísztelen, egyszerű homlokzatú épülethez érünk.

Jöjjenek velünk, lépjünk be a varázslatos szecesszió titokzatos kapuján!

Csodálkozzunk el a korszak egyik leggazdagabb embere választékos ízlésén! Sétáljunk végig az elfeledett mágnás, a visszahúzódó, szigorú és munkamániás Schiffer Miksa és családja pazar otthonában!

Tartsanak velünk! Korzózzunk együtt a színpompás múltba!  

A séta vezetője a sokak által már ismert és elismert Szarvasy Eszter.

Erre a sétára jelenleg nincs kijelölt időpontunk.