SZECESSZIÓS POMPA A PESTI VILLANEGYEDBEN 

A Schiffer-villa bejárásával

Időpont: 

hamarosan...

Kifinomult ízlés, stílusos elegancia, értő gazdagság.

A Liget szomszédságában, árnyat adó gesztenyefák sorfalai között visszasétálunk Budapest csillogó aranykorába. Az elfeledett, fényűző múltba, amikor a város szélén, a kertek között jómódú polgárok tűntek fel ismert építészek és élénk képzeletű művészek társaságában, akiknek ötletei nyomán pár év alatt Pest legragyogóbb villái emelkedtek ki a semmiből.

Csak a legbátrabbak választották a szecessziót.

Az új, merész és lázadó stílust, amely hirtelen maga mögé utasította a szelíden harmonikus reneszánsz, az ünnepélyes barokk vagy a kiegyensúlyozott klasszicizmus értékeit.

Az új művészeti áramlat új modellt választott magának: a burjánzó természetet, amelynek hullámzó ritmusából a találékony művészek inspirációt merítettek. Kígyózó vonalak, átszellemült spirálisok, misztikus virágok, pazarul organikus díszítmények lepték el a házak homlokzatát, előtereit, lépcsőházát - minden épület egységes műalkotássá vált.

Mi a különbség a brit, a belga, a francia, az osztrák vagy a magyar szecesszió között?

A Fasorban sétálva könnyű észrevenni, hogy a múlt századforduló tehetős megrendelői és leleményes művészei az új stílus ezer arcát mutatják be nekünk.

Sétánk során egymás után térünk be a szebbnél szebb szecessziós villák kapuján, míg végül a séta végén sűrű lombú fák mögött rejtőző dísztelen, egyszerű homlokzatú épülethez érünk.

Jöjjenek velünk, lépjünk be a varázslatos szecesszió titokzatos kapuján!

Csodálkozzunk el a korszak egyik leggazdagabb embere választékos ízlésén! Sétáljunk végig az elfeledett mágnás, a visszahúzódó, szigorú és munkamániás Schiffer Miksa és családja pazar otthonában!

Tartsanak velünk! Korzózzunk együtt a színpompás múltba!  

A séta vezetője: Szarvasy Eszter idegenvezető, tájépítész

  • A séta időtartama kb. 3 óra
  • A találkozás helyszíne: a Városligeti Fasor és a Dózsa György út sarkán, a MOL BUBI kerékpárkölcsönzőnél.
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik, lehetőség szerint higiénikus körülmények között. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • A séta végpontja a Munkácsy Mihály utcában lesz.
  • A séta első fele tartalmában megegyezik a következő sétával "Szecessziós pompa a pesti villanegyedben", és a következő séta első felével: "Szecessziós pompa a pesti villanegyedben, a Ráth villa és szecessziós múzeum megtekintésével". Részt vett ezeken a sétákon az utolsó 2 évben, de szeretné a Schiffer villát is megtekinteni? A korábbi résztvevőknek 50% kedvezményt adunk. Kérjük, írjon nekünk (info@korzozzvelunk.hu)!

A sétára a Sétanaptárban lehet jelentkezni.
A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt. 

Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.