Az Andrássy út palotái II.

Az Oktogontól a Hősök teréig

Időpont:

Hamarosan!

Az UNESCO Világörökség listájára 2002-ben került fel Budapest legelegánsabb sugárútja. Ismerkedjünk meg az itt álló középületek, bérházak és villák vagyonos építtetőivel valamint a kiváló építészekkel, akik a magyarországi neoreneszánsz építészet e gyöngyszemét megvalósították.

Kiépítésének kezdeményezője, gróf Andrássy Gyula miniszterelnök volt, akiről még életében nevezték el ezt a pompás fasort. Az osztrák-magyar kiegyezés korának erőteljes gazdasági felívelése biztosította a pénzügyi hátteret e nagyszerű építkezésekhez. Ismerjük meg az egykorú bulvár elképesztő történeteit is.

Míg az Andrássy út palotái I. című sétánk a sugárút belső, városiasabb jellegű szakaszát mutatja be, ezúttal a Liget felé haladunk, ahol egyre lazább beépítésű, egyre több fával kísért szakaszok következnek egészen a Millenniumi emlékműig. Ha eddig még nem került közelebbi ismeretségbe a főváros külföldi turisták által is gyakran felkeresett, a párizsi sugárutakkal vetekedő útvonalával, akkor ezt most megteheti egy kellemes, 2 és fél órás séta keretében.

A séta vezetője: Jeney András

Erre a sétára jelenleg nincs kijelölt időpontunk. Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni: