Az Andrássy út pazar villái és palotái

Az Oktogontól a Ligetig


Időpontok:

június 22. szombat 10.00 óra

július 7. vasárnap 15.00 óra


Az UNESCO Világörökség listájára 2002-ben került fel Budapest legelegánsabb sugárútja. Ismerkedjünk meg az itt álló középületek, bérházak és villák vagyonos építtetőivel valamint a kiváló építészekkel, akik a magyarországi neoreneszánsz építészet e gyöngyszemét megvalósították!


Kiépítésének kezdeményezője, gróf Andrássy Gyula miniszterelnök volt, akiről még életében nevezték el ezt a pompás fasort. Az osztrák-magyar kiegyezés korának erőteljes gazdasági felívelése biztosította a pénzügyi hátteret e nagyszerű építkezésekhez. 

Ismerjük meg az egykorú bulvár elképesztő történeteit is!

Az Oktogontól indulva a Liget felé haladunk, ahol egyre lazább beépítésű, egyre több fával kísért szakaszok következnek egészen a Millenniumi emlékműig. 

Ha eddig még nem került közelebbi ismeretségbe a főváros külföldi turisták által is gyakran felkeresett, a párizsi sugárutakkal vetekedő útvonalával, akkor ezt most megteheti egy kellemes, 3 órás séta keretében.

A séta vezetője: Dr. Jeney András történész, művészettörténész.

  •  A séta időtartama kb. 3 óra
  • A találkozás helyszíne: a Liszt Ferenc téren, Ady Endre szobránál
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik, lehetőség szerint higiénikus körülmények között. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • A séta végpontja a Hősök terénél lesz.

A sétára a Sétanaptárban lehet jelentkezni.
A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt. 

 Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.