TRÜKKÖS TÜKRÖK

A TÜKÖRKÉP REJTÉLYE MŰVÉSZI ALKOTÁSOKON

beltéri előadás

időpont: 

hamarosan...

A tükör és főleg a tükörkép mindig is jelen volt a művészetben, különösen a festészetben. A megalkotott kép által nyújtott látvány egy lényeges, sokszor rejtélyes részletét fedi fel a figyelmes nézőnek, szimbólumként vagy kép-a-képben objektumként működik, kiegészíti a belső képi világot, vagy éppenséggel teljesen új távlatok felé nyitja meg. Az előadás során megismerkedhetünk néhány híres "tükrös" alkotással, de olyanokkal is, amelyek talán kevésbé ismertek, mégis izgalmasan alkalmazzák a trükkös tükröződéseket.

A tükör térbeli és időbeli perspektíva váltásokra ad lehetőséget, bizonyos alkotások esetében az önreflexió eszköze, másoknál pedig a művészi kinyilatkoztatás egyik megnyilvánulása.
A festményeken túl installációk, valamint köztéri alkotások is bemutatásra kerülnek, és látni fogjuk, hogy ezek egy teljesen másfajta nézői attitűdöt kívánnak, ugyanis itt már passzív szemlélőkből az adott művek aktív szereplőjévé válhatunk.
Az előadás végére talán egy sokkal összetettebb választ adhatunk arra az egyszerűnek tűnő kérdésre, hogy amit a tükörben látunk, az valóság vagy pillanatnyi illúzió... 


Az előadást az ARTmargók blog szerkesztője,, Balázs Dóra tartja.

  • Az előadás időtartama: kb 1,5 óra
  • Helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.)
  • Gyülekezés 10-15 perccel az előadás kezdése előtt.
  • Az előadáson beválthatóak a sétautalványok és a törzsvendég kártya ingyenes 5. sétalehetőség is. 

Az előadásra jelentkezni Sétanaptárban lehet. 

A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a részvételt. 

Cégek és csoportok számára az előadást itt lehet megrendelni.