BUDÁN JÁR AZ ŐSZ

Színpompás őszi séta a Budai Arborétumban

Időpont:

várhatóan ősszel...

Zizegő színes falevelek nyomába eredünk az őszi arborétumban, ahol a fák már álomba készülnek. November elején látogatjuk meg a kertet, amikor a nap ragyogásában már több a fény, mint a meleg, amikor a szelíd ősz a nyárból a télbe tart.

Sárga, vörös, barna, rézszínű - az ezernyi színben pompázó lombhullató fák és a továbbra is kitartóan zöldellő örökzöldek között csatangolva magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait. Buda leggazdagabb növénygyűjteménye ősszel is varázslatos. 

A Gellért-hegy meleg déli lankáin kétszáz évvel ezelőtt szőlősgazdák művelték földjeiket békésen. A változás, ami azóta itt történt, magáért beszél.

Tartsanak velünk erre a különleges sétára, a város színes-zöld oázisába!

Ismert és ismeretlen, megszokott és különleges növények elképesztő változatossága fogad minket, miközben felfedezzük az arborétum titkait és történetét. Sziklakertek, örökzöldek, különleges növények között csatangolva meglátogatjuk az arborétum legidősebb, 120 éves fáit. Őket, akiknek saját története van.

Az erdős és ligetes sétányok mellett nagy múltú épületek húzódnak, hiszen a Budai Arborétum mindig is egy nagy múltú iskola, majd  egyetem oktatási területe volt. Maguk az épületek is értéket képviselnek, sőt, kincseket rejtenek.

Kíváncsiak rá? Megmutatjuk.

A sétát Szarvasy Eszter tájépítész, idegenvezető vezeti

FONTOS, EZÉRT TUDNOD KELL!

A BUDAI ARBORÉTUMBA A BELÉPÉS INGYENES. AZ ÁLTALUNK KÉRT DÍJ A HELYSZÍNI VEZETÉS DÍJA.

A SÉTÁT NEM AZ EGYETEM SZERVEZI. KÉRDÉSEIDDEL KÉRJÜK, FORDULJ HOZZÁNK: +36202234745

  • A séta időtartama kb. 1,5 - 2 óra.
  • A találkozás helyszíne: A Budai Arborétum Villányi úti bejárata (Villányi út 35-43.)
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • A séta során csak az alsó kertet járjuk be, a belépés a felső kertbe a hét végén nem lehetséges.
  • Fontos számunkra, hogy a sétáinkon mindenki biztonságban érezze magát. Jelenlegi különleges szabályaink itt olvashatók.
  • A séta végpontja az Arborétumban lesz.

A sétára jelentkezni a Sétanaptárban lehet . A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.