HIHETETLEN? A HILTON HOTEL

Káprázatos múlt, lenyűgöző jelen: szállodabejárás panorámaterasz-látogatással


Időpont:

május 19. vasárnap 10.30 óra


A szállodát sokan ismerik, de tudjuk-e, mi volt itt a Hilton előtt?

A séta során felkutatjuk a hotel területén valaha működő izgalmas épületek nyomait, nem is keveset! Ki gondolná, hogy az elegáns luxusszálloda területén már a 13. században domonkos kolostor, majd később jezsuita kollégium működött? Ki gondolná, hogy a régészek által feltárt meglepő emlékek egész sorát tekinthetjük meg a máig megmaradt kerengőben?

Képzeletben visszautazunk az időben, egészen a híres-neves Julianus barát koráig, kinek szobrát még ma is megtaláljuk a pompázatos Dominikánus udvarban. Vajon járhatott itt a keleten maradt magyarokat felfedező bátor domonkos-rendi szerzetes?

Hogyan támogatta Mátyás király az itt működő színvonalas főiskola tanárait, és kik lehettek diákok? Mi bizonyítja, hogyan is nézett ki igazságos királyunk valójában? Miért a név: "Miklós-torony"? És egyáltalán... Kik azok a domonkosok, és ki támogatta őket abban, hogy templomot építsenek ezen a helyen? A múlt emlékei körbeveszik a szállodát, csak észre kell vennünk. De hol vannak pontosan? Mi megkeressük őket...

És végül, hogyan fonódik össze múlt és jelen egy luxusszálloda épületében? Hogyan él és működik együtt a középkori dominikánusok kerengője és más épületrészletei, a 17. századi jezsuita kollégium homlokzata, Mátyás király és Julianus barát emléke és a 20. századi kreatív építészek által megálmodott, múltat tisztelő, ámbár mégis modern épület?  

Megújult programunkon bejárjuk a neves szálloda külső és belső tereit, meglátogatunk nagyközönség számára zárt tereket és betekintést nyerünk a hotel jelenkori életébe is. Hiszen a magyar főváros egyik legikonikusabb szállodájában megszállni semmihez sem hasonlítható, feledhetetlen élmény – nem véletlen, hogy a vendégkönyvben államfők, nemzetközi filmsztárok és hírességek is szép számmal szerepelnek.  

Egy szépen berendezett szállodai szoba meglátogatása után ráadásul körbenézhetünk Budapest talán legpazarabb panorámateraszáról is!

A sétát Beer Zsófia idegenvezető vezeti.

  • A séta időtartama: kb 2 óra
  • A találkozás helyszíne a Szentháromság téren, a Szentháromság szobornál lesz.
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik.
  • A program során egy reprezentatív szállodai szobát is meglátogatunk.
  • A séta végpontja a Hilton Hotelben lesz.

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet.

A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.

Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.