A BRITANNIÁTÓL A BÉKÉIG

 Freskók és legendák a Béke hotel bejárásával, süteménykóstolóval 

Időpont:

október 1. vasárnap 10.00 óra

 Ezen a sétán belépünk a Radisson Blu Béke Hotel épületének kapuján, megismerjük a szálloda kalandos múltját, folyamatos megújulását és sikereit.

Egykor az épületet Haranghy Múzeumként is becézték. Ha bejárjuk az elképesztően pazar termeket és megcsodáljuk Haranghy Jenő iparművész káprázatos alkotásait, talán mi is így fogunk emlékezni a Hotel belső tereire!

Vajon mi az a Sárga terem, és miért itt tartotta Móricz Zsigmond a Nyugat-barátok Körének összejöveteleit?

Móra Ferenc fővárosi tartózkodása során mindig ezt a hotelt választotta, hiszen, mint mondta, ez "néki második otthona". De milyen titok kötötte ide az írót?

És egyáltalán, ki az a rejtélyes angol úr, aki évtizedek óra a szálloda törzsvendége?

Miközben az iparművészet remekeit csodáljuk álmélkodva, átéljük a Kupolaterem báljait, ahova olyan hírességek vonzották a vendégeket, mint Hofi Géza, Korda György, Koós János vagy Kovács Kati.

Az épület csodás tereinek bejárása után pihenésképpen helyet foglalhatunk az elegáns Zsolnay Kávéház kényelmes székeinek egyikében, ahol egyedi, kifejezetten a kávéház számára készült porcelántányérokon szolgálnak fel számunkra egy különleges süteménykóstolót.

Ha az épület mesélni tudna, mesélne hajnalig tartó bálokról, szeretőkről, szerelmekről, építészetről és művészetről.

Mi már beleszerettünk az épület művészetébe és kalandos történetébe. Ha velünk tartanak, talán Önökkel is ez történhet...

A sétát Beer Zsófia idegenvezető vezeti.

  • A séta időtartama: kb 2 óra
  • A találkozás helyszíne: a Játékszín előtt (Teréz krt.48.)
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • FIGYELEM! A séta időpontja a szállodával való megegyezésünk értelmében változhat, ezt kérjük a foglalásnál figyelembe venni!
  • A séta végpontja a Béke Hotelben lesz.

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet.

A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.

Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.