MESÉL A BÉKE HOTEL

 Freskók és legendák - szállodabejárással és süteménykóstolóval 

Időpont:

július 13. szombat 10.00 óra

Ezen a sétán bejárjuk a Radisson Blu Béke Hotel, egykori Britannia Szálló lenyűgöző épületét. Hogy kikről mesélnek a falak? Babits Mihály, Vorosilov marsall, Hofi Géza. És itt még korántsem ér véget a sor...

Utazzunk vissza az időben, és éljük át együtt Móricz Zsigmond és a Nyugat-Barátok Körének összejöveteleit!

Vajon tudták-e a szálloda dolgozói, hogy Móra Ferencet olykor szeretője is meglátogatta?

Nézzük meg, hogyan változott át az a hely, ahol Korda György az esküvőjét tartotta!

Éljük át együtt a kupolaterem legendás báljait! Hogyan emlékezik rá vissza Bodrogi Gyula? Vajon engedélyezett volt a sztriptíz? Mitől lett olyan sikeres, hogy a nők is szívesen jártak ide randevúzni? Mivel vette le a lábukról a látogatókat Stern bácsi, a főpincér?

Miért a Britanniát választotta az elegáns angol úr, Mr. Foster?

Hagyjuk, hogy elkápráztassanak a felfoghatatlanul hatalmas, Shakespeare-műveket ábrázoló freskók, a sokat megélt üvegkupola, a szokatlan témájú színes üvegablakok, a mesélő mozaik és a lélegzetelállító termek festményei! Megtaláljuk a festményeken a művészt is?

A sétát süteménykóstolóval koronázzuk, amit a legendás kupola alatt fogyaszthatunk el. Az édességet egyedi, kifejezetten a kávéház számára készült porcelántányérokon szolgálják fel számunkra a Zsolnay Kávéházban. Ha az épület mesélni tudna, mesélne hajnalig tartó bálokról, szeretőkről, szerelmekről, építészetről és művészetről.

Mi már beleszerettünk az épület művészetébe és kalandos történetébe. Ha velünk tartanak, talán Önökkel is ez történhet...

A sétát Beer Zsófia idegenvezető vezeti.

  • A séta időtartama: kb 2 óra
  • A találkozás helyszíne: a Játékszín előtt (Teréz krt.48.)
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • FIGYELEM! A séta időpontja a szállodával való megegyezésünk értelmében változhat, ezt kérjük a foglalásnál figyelembe venni!
  • A séta végpontja a Béke Hotelben lesz.

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet.

A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.

SÉTA EXTRA!!!

Erre a sétára nem lehet beváltani a Sétautalványokat és a Törzsvendég-kártya ingyenes 5. sétát!!!

Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.