SZENT MARGIT KIRÁLYLÁNY KÜLÖNÖS ÉLETE

KÖZÉPKORI TITKOK NYOMÁBAN A NYULAK SZIGETÉN


Időpont:

hamarosan...


Történelmi sétánk a 12-13. századba repít vissza, miközben kifürkésszük az egykor itt élő királyi család, az őket védelmező lovagok, az ide települt szerzetesek és apácák hétköznapjainak összes titkát. A sziget ugyanis egyszerre volt a tiszta szerzetesi élet és a gyilkos szándékú politika, valamint a valós érzelmeken alapuló emberi kapcsolatok és Árpád-ház hatalmi érdekeit szolgáló diplomáciai fondorlatok helyszíne.


Honnan például a név: Nyulak szigete?

Hol állt a derék johannita lovagok pompás vára?

Hogyan járultak hozzá a csendes ferencesek és a kiváló premontrei építőmesterek a sziget szellemi életének és hatalmas kolostorainak megszületéséhez mintegy 800 évvel ezelőtt?

Igaz mese szól majd a szigeten álló Árpád-kori királyi udvarhelyről, hidasokról, szekeresekről, sőt, egy egész jobbágyfaluról, ahol még szőlőt is termesztettek.

S természetesen részletesen bejárjuk és rekonstruáljuk a dominikánus kolostort, ahol Szent Margit 18 éven át élt, és ki fog derülni, hogy "Isten lilioma" nemcsak tiszteletreméltó szerzetesnő volt, hanem egy hihetetlenül erős és tudatos, hús-vér nő, akinek a befolyása a középkori magyar királyság fontos közéleti és politikai eseményeire sokkal jelentősebb volt, mint gondolnánk.

Emberközelbe hozzuk a régmúltat. Tartson velünk!

A séta vezetője: Dr Csomós Nikolett történész, idegenvezető

  • A séta időtartama: kb 2,5 óra
  • A találkozás helyszíne: a margitszigeti szökőkútnál.
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik, lehetőség szerint higiénikus körülmények között. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • Fontos számunkra, hogy a sétáinkon mindenki biztonságban érezze magát. Jelenlegi különleges szabályaink itt olvashatók.
  • A séta végpontja a Margitszigeten lesz, a dominikánus kolostor romjainál ( a Víztorony közelében).

A sétára jelentkezni Sétanaptárban lehet.

A regisztrációval nem rendelkezők számára sajnos nem tudjuk garantálni a sétán való részvételt.

Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni: