SZECESSZIÓS POMPA A PESTI VILLANEGYEDBEN

AZ ART NOUVEAU EZER ARCA

Időpont:

hamarosan...

Kifinomult ízlés, stílusos elegancia, értő gazdagság. 

A Liget szomszédságában, árnyat adó gesztenyefák sorfalai között visszasétálunk Budapest csillogó aranykorába. Az elfeledett, fényűző múltba, amikor a város szélén, a kertek között jómódú polgárok tűntek fel ismert építészek és élénk képzeletű művészek társaságában, akiknek ötletei nyomán pár év alatt Pest legragyogóbb villái emelkedtek ki a semmiből.

Székács-villa
Székács-villa

Csak a legbátrabbak választották a szecessziót.

Az új, merész és lázadó stílust, amely hirtelen maga mögé utasította a szelíden harmonikus reneszánsz, az ünnepélyes barokk vagy a kiegyensúlyozott klasszicizmus értékeit.

Az új művészeti áramlat új modellt választott magának: a burjánzó természetet, amelynek hullámzó ritmusából a találékony művészek inspirációt merítettek. Kígyózó vonalak, átszellemült spirálisok, misztikus virágok, pazarul organikus díszítmények lepték el a házak homlokzatát, előtereit, lépcsőházát - minden épület egységes műalkotássá vált.

Mi a különbség a brit, a belga, a francia, az osztrák vagy a magyar szecesszió között?

A Fasorban sétálva könnyű észrevenni, hogy a múlt századforduló tehetős megrendelői és leleményes művészei az új stílus ezer arcát mutatják be nekünk.

Jöjjenek velünk, lépjünk be a varázslatos szecesszió titokzatos kapuján!


A séta vezetője : Szarvasy Eszter idegenvezető, tájépítész.

  • A séta időtartama kb. 2 óra
  • A találkozás helyszíne: a Városligeti Fasor és a Dózsa György út sarkán, a MOL BUBI kerékpárkölcsönzőnél.
  • Gyülekezés a helyszínen, 10-15 perccel az indulás előtt. A sétajegy helyszíni készpénzes megvásárlása ugyanitt történik, lehetőség szerint higiénikus körülmények között. Kérjük, ha lehetséges, a jelentkezéskor részesítsd előnyben a készpénzmentes átutalást.
  • Fontos számunkra, hogy a sétáinkon mindenki biztonságban érezze magát. Jelenlegi különleges szabályaink itt olvashatók.
  • A séta végpontja a Fasori Református Templomban lesz.

A sétára a Sétanaptárban lehet jelentkezni.  

Cégek és csoportok számára a sétát itt lehet megrendelni.