Szalai Piroska

Szalai Piroska

idegenvezető, szociológus

Budapest gyerekkorom óta lenyűgöz. Az utcái, a terei, az épületei és leginkább a történetei.

Történelmi személyek, írók, költők és más művészek, akik Budapest díszletei  között  éltek és alkottak. Kitalált figurák, akiket Budapestre írt egy regényíró. Emlékszem arra a katartikus élményre, amikor tízévesen rájöttem, hogy Nemecsek Ernő üveggolyóit a valóban létező Nemzeti Múzeum kertjében einstandolták a Pásztor testvérek.

Az egyetemen szociológiát tanultam, különösen érdekelnek a nemi szerepek változásai, a nők és férfiak változó szerepkörei, a két nem közti bonyolult viszonyok, az ismerkedés, a társ megtalálásának folyamata. 15 éve veszek részt személyes társkereső rendezvények szervezésében és lebonyolításában.

Az is foglalkoztat, hogy a különböző korokban, hogyan éltek a "mindennapi" emberek, akik Budapest utcáit járták, terein pihentek meg, csodálatos épületeiben tanultak, dolgoztak és szórakoztak, hozták meg döntéseiket és voltak nagyon boldogok vagy boldogtalanok.

Önöket is érdekli Budapest és az itt élők történetei? Fedezzük fel őket együtt!Melyik sétán és előadáson találkozhatunk Szalai Piroskával?