Szecessziós pompa a pesti villanegyedben

A Schiffer-villa megtekintésével

Bemutató: 2018.09.15.

A séta teljesen friss és a Schiffer-villa meglátogatásával egyszeri lesz. 

A séta ára 2800 Ft/fő, mely tartalmazza a szakvezetéssel egybekötött múzeum látogatást is!

A séta vezetője a sokak által már ismert és elismert Szarvasy Eszter.

Találkozás helyszíne a Városligeti fasor és a Dózsa György út kereszteződésénél lévő MOL BUBI kerékpárkölcsönző mellett a járdán. A séta 12:30-kor indul, a jegyvásárlás lebonyolítása miatt kérem érkezzenek 10 perccel korábban.

Foglalni a Sétanaptár oldalunk alján lévő Foglalási űrlap kitöltésével lehet.


Kifinomult ízlés, stílusos elegancia, értő gazdagság.

A Liget szomszédságában, árnyat adó gesztenyefák sorfalai között visszasétálunk Budapest csillogó aranykorába. Az elfeledett, fényűző múltba, amikor a város szélén, a kertek között jómódú polgárok tűntek fel ismert építészek és élénk képzeletű művészek társaságában, akiknek ötletei nyomán pár év alatt Pest legragyogóbb villái emelkedtek ki a semmiből.

Csak a legbátrabbak választották a szecessziót.

Az új, merész és lázadó stílust, amely hirtelen maga mögé utasította a szelíden harmonikus reneszánsz, az ünnepélyes barokk vagy a kiegyensúlyozott klasszicizmus értékeit.

Az új művészeti áramlat új modellt választott magának: a burjánzó természetet, amelynek hullámzó ritmusából a találékony művészek inspirációt merítettek. Kígyózó vonalak, átszellemült spirálisok, misztikus virágok, pazarul organikus díszítmények lepték el a házak homlokzatát, előtereit, lépcsőházát - minden épület egységes műalkotássá vált.

Mi a különbség a brit, a belga, a francia, az osztrák vagy a magyar szecesszió között?

A Fasorban sétálva könnyű észrevenni, hogy a múlt századforduló tehetős megrendelői és leleményes művészei az új stílus ezer arcát mutatják be nekünk.

A séta végén sűrű lombú fák mögött rejtőző dísztelen, egyszerű homlokzatú épülethez érünk.

Jöjjenek velünk, lépjünk be a varázslatos szecesszió titokzatos kapuján!

Csodálkozzunk el a korszak egyik leggazdagabb embere választékos ízlésén! Sétáljunk végig az elfeledett mágnás, a visszahúzódó, szigorú és munkamániás Schiffer Miksa és családja pazar otthonában!


Tartsanak velünk! Korzózzunk együtt a színpompás múltba!